BrainMax Coffee Aroma (Arabica 30% + Robusta 70%), zrnková káva, BIO

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 2

Coffee Aroma predstavuje ideálnu rovnováhu medzi kávou Arabica a Robusta. Napriek tomu, že obe odrody kávy majú iné podmienky na pestovanie, sú tiež inak náročné na klimatické vplyvy okolitého prostredia pri pestovaní, ich chuť sa výborne dopĺňa. Káva má plnšiu chuť, menej kyslosti a vďaka väčšiemu podielu Robusty tiež viac kofeínu. Organický pôvod, zaisťuje pestovanie bez pesticídov a iných chemických látok. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale, ktorý je 100% recyklovateľný.

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
25 € 7 € od 7 €    
Značka Brainmax
Kategória Zdravé potraviny
 

Talianska káva v správnom pomere zŕn

Ideálne spojenie a dokonalá súhra chutí Arabiky a Robusty. Káva má menej kyslosti a vďaka väčšiemu podielu Robusty aj viac kofeínu. Ideálna je na prípravu kávy, ktorá vyžaduje pridanie mlieka, ako je napríklad latté.

kava uvod

Ako kávu pripravovať?

Pre chuť čerstvo mletej kávy nameľte množstvo zŕn podľa potreby na okamžité použitie. Podľa hrubosti mletia je táto káva vhodná na prípravu espressa alebo filtrovanej kávy. Odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe, pretože vzduch káve škodí a káva tak prichádza o svoju arómu. Káva má tendenciu absorbovať všetko, čo sa nachádza v jej okolí, preto ukladajte mimo ostatné potraviny, predovšetkým korenie a iné aromatické potraviny.

kafe priprava

Najvhodnejší čas na kávu?

Ak máte kávu ako jeden zo zdrojov energie počas dňa zamerajte sa na konkrétnu hodinu. Počas dňa totiž dochádza ku kolísaniu hladiny kortizolu a v prípade, že si dáte kávu vo chvíli, keď je hladina kortizolu na vrchole, môžete tým narušiť normálnu rannú produkciu kortizolu a zaťažovať nadobličky. Hladina kortizolu vyvrcholí okolo 8:30, potom začne klesať a okolo poludnia jeho hladina znova stúpne. Takže 9:30 až 11:00 je najvhodnejším časom na maximálne využitie kofeínu.

kdy si dat kavu

Organická káva

Za BIO kvalitu sú označené iba kávy, pri ktorých sa pri pestovaní používajú iba organické hnojivá bez použitia umelých chemických látok. A to ako v samotnej sezóne pestovania, tak ani v predošlých rokoch. Organické pestovanie kávy navyše prispieva k udržateľnému životnému prostrediu, pretože zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale, ktorý je 100% recyklovateľný.

image_sk

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.