BrainMax Coffee Honduras, zrnková káva, BIO

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 2

Káva pochádza z pestovania kávovníka v oblasti medzi 1500-1700 m.n.m. Toto miesto pôvodu dáva zrnám kávy svoje jedinečné vlastnosti a plnú vysoko aromatickú chuť. 100% organická pražená Arabica má vyváženú chuť s nie príliš výraznou kyslosťou a jemnejšou chuťou. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale, ktorý je 100% recyklovateľný.

Dostupnosť Posielame do 5 dní
Variant
9 €    
Značka Brainmax
Kategória Zdravé potraviny
 

100% organická Arabika

Honduras je jedným z najväčších pestovateľov kávy v latinskej Amerike. Káva má ľahko sladkastú chuť s nádychom čokolády a orechov. Arabica je citlivá na prostredie, vyžaduje tieň, vlhkosť, stále teploty, rovnako ako väčšiu nadmorskú výšku. Táto káva je pestovaná nadmorskej výške 1500-1700 m.n.m. Preto je aj samotné pestovanie náročnejšie.

kava uvod

Ako kávu pripravovať?

Pre chuť čerstvo mletej kávy nameľte množstvo zŕn podľa potreby na okamžité použitie. Podľa hrubosti mletia je táto káva vhodná na prípravu espressa alebo filtrovanej kávy. Odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe, pretože vzduch káve škodí a káva tak prichádza o svoju arómu. Káva má tendenciu absorbovať všetko, čo sa nachádza v jej okolí, preto ukladajte mimo ostatné potraviny, predovšetkým korenie a iné aromatické potraviny.

kafe priprava

Najvhodnejší čas na kávu?

Pokiaľ máte kávu ako jeden zo zdrojov energie počas dňa zamerajte sa na konkrétnu hodinu. Počas dňa totiž dochádza ku kolísaniu hladiny kortizolu a v prípade, že si dáte kávu vo chvíli, keď je hladina kortizolu na vrchole, môžete tým narušiť normálnu rannú produkciu kortizolu a zaťažovať nadobličky. Hladina kortizolu vyvrcholí okolo 8:30, potom začne klesať a okolo poludnia jeho hladina znova stúpne. Takže 9:30 až 11:00 je najvhodnejším časom na maximálne využitie kofeínu.

kdy si dat kavu

Organická káva

Za BIO kvalitu sú označené iba kávy, pri ktorých sa pri pestovaní používajú iba organické hnojivá bez použitia umelých chemických látok. A to ako v samotnej sezóne pestovania, tak ani v predošlých rokoch. Organické pestovanie kávy navyše prispieva k udržateľnému životnému prostrediu, pretože zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale, ktorý je 100% recyklovateľný.

image_sk

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.