BrainMax Coffee Káva Peru SHG, mletá, BIO

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 2

100% organická Arabica pochádzajúca z regiónu Amazonas. Jedného zo siedmich regiónov provincie Utcubamba. Chuť káva je sladká s náznakmi zrelého ovocia s ľahkou až strednou kyselinou. Káva je triedená ručne a do najvyššej akostnej triedy Gr. 1 sú vyberané tie najlepšie zrná bez prímesi. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale. Hrubosť mletia sa hodí pre všetky prípravy kávy, najviac však odporúčame na prípravu v moka kanvičke alebo v kávovare.

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
30 € 12 € od 12 €    
Značka Brainmax
Kategória Zdravé potraviny
 

Najvyššia kvalita organickej kávy z Peru

100% organická Arabica so sladšou chuťou a náznakmi zrelého ovocia. Káva je triedená ručne a do najvyššej akostnej triedy Grade 1 sú vyberané tie najlepšie zrná bez prímesi.

kava uvod

Ako kávu pripravovať?

Káva je namletá pre okamžitú prípravu v moka kanvičke, pákovom kávovare alebo ako cold brew. Avšak aj tak môžete použiť french press. Odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe, pretože vzduch káve škodí a káva tak prichádza o svoju arómu. Káva má tendenciu absorbovať všetko, čo sa nachádza v jej okolí, preto ukladajte mimo ostatné potraviny, predovšetkým korenie a iné aromatické potraviny.

kafe priprava

Najvhodnejší čas na kávu?

Ak máte kávu ako jeden zo zdrojov energie počas dňa, zamerajte sa na konkrétnu hodinu. Počas dňa totiž dochádza ku kolísaniu hladiny kortizolu a v prípade, že si dáte kávu vo chvíli, keď je hladina kortizolu na vrchole, môžete tým narušiť normálnu rannú produkciu kortizolu a zaťažovať nadobličky. Hladina kortizolu vyvrcholí okolo 8:30, potom začne klesať a okolo poludnia jeho hladina znova stúpne. Takže 9:30 až 11:00 je najvhodnejším časom na maximálne využitie kofeínu.

kdy si dat kavu

Organická káva z Peru

Za BIO kvalitu sú označené iba kávy, pri ktorých sa pri pestovaní používajú iba organické hnojivá bez použitia umelých chemických látok. A to ako v samotnej sezóne pestovania, tak aj v predošlých rokoch. Organické pestovanie kávy navyše prispieva k udržateľnému životnému prostrediu, pretože zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám.

image_sk

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.