BrainMax Coffee Nicaragua, zrnková káva, BIO,

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 2

Káva pochádza z pestovania kávovníka v oblasti medzi 1500-1700 m.n.m. Toto miesto pôvodu dáva zrnám kávy svoje jedinečné vlastnosti a plnú vysoko aromatickú chuť. 100% organická pražená Arabica má vyváženú chuť s nie príliš výraznou kyslosťou a jemnejšou chuťou. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale, ktorý je 100% recyklovateľný.

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
32 € 9 € od 9 €    
Značka Brainmax
Kategória Zdravé potraviny
 

Organická káva z Nikaraguy

Nikaragujská káva sa vyznačuje ovocným podtónom a miernejšou kyslosťou ako tomu býva u ostatných káv strednej ameriky. Organická káva je pestovaná bez použitia pesticídov a triedená podľa nadmorskej výšky, v ktorej sa pestuje. Táto káva je pestovaná v nadmorskej výške 1500-1700 m.n.m.

kava uvod

Ako kávu pripravovať?

Pre chuť čerstvo mletej kávy nameľte množstvo zŕn podľa potreby na okamžité použitie. Podľa hrubosti mletia je táto káva vhodná na prípravu espressa alebo filtrovanej kávy. Odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe, pretože vzduch káve škodí a káva tak prichádza o svoju arómu. Káva má tendenciu absorbovať všetko, čo sa nachádza v jej okolí, preto ukladajte mimo ostatné potraviny, predovšetkým korenie a iné aromatické potraviny.

kafe priprava

Najvhodnejší čas na kávu?

Ak máte kávu ako jeden zo zdrojov energie počas dňa zamerajte sa na konkrétnu hodinu. Počas dňa totiž dochádza ku kolísaniu hladiny kortizolu a v prípade, že si dáte kávu vo chvíli, keď je hladina kortizolu na vrchole, môžete tým narušiť normálnu rannú produkciu kortizolu a zaťažovať nadobličky.   Hladina kortizolu vyvrcholí okolo 8:30, potom začne klesať a okolo poludnia jeho hladina znova stúpne. Takže 9:30 až 11:00 je najvhodnejším časom na maximálne využitie kofeínu.

kdy si dat kavu

Organická káva

Za BIO kvalitu sú označené iba kávy, pri ktorých sa pri pestovaní používajú iba organické hnojivá bez použitia umelých chemických látok. A to ako v samotnej sezóne pestovania, tak ani v predošlých rokoch. Organické pestovanie kávy navyše prispieva k udržateľnému životnému prostrediu, pretože zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám. Káva je balená v tmavom, dobre tesniacom obale, ktorý je 100% recyklovateľný.

image_sk

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.