BEWIT ARAŠIDOVÝ OLEJ 250ml
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
ARAŠIDOVÝ OLEJ
Lahodná chuť a nápadité podtóny búrskych orieškov. Pre tie a ďalšie vlastnosti vás tento arašidový olej skrátka dostane. Zatiaľ čo šalátovým dipom, domácim dresingom a majonézam dodá ten pravý šmrnc. Ázijské špeciality, tie dovedie k dokonalosti. Navyše je stabilný a môžete ho využiť aj v teplej kuchyni.
História
Poklad Inkov
Podzemnica olejná, nenápadná strukovina pestovaná už jednou z najstarších civilizácií, juhoamerickými Inkami. Jej plody, búrske oriešky, im boli nielen výživnou desiatou, ale tiež čistým darom prírody, ktorý prostredníctvom svojich rituálov obetovali slnečnému božstvu. [1]
Tajomstvo ázijskej kuchyne
Charakteristická chuť arašidového oleja je už tisíce rokov jednou zo základných chutí ázijskej kuchyne. Pokiaľ si doma radi pripravujete ázijské špeciality a máte pocit, že im stále niečo chýba. S veľkou pravdepodobnosťou to bude práve arašidový olej. [1, 2]
Proces spracovania
Lisovaný šetrne, lisovaný za studena
Arašidový olej je získavaný z jadier podzemnice olejnej tým najšetrnejším spôsobom, lisovaním za studena. Maximálne množstvo vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok je týmto spôsobom zachovaný.
Zloženie a vlastnosti
Nenasýtené mastné kyseliny aj vitamín E
Zloženie arašidového oleja je tvorené predovšetkým mono a polynenasýtenými a mastnými kyselinami a to v ich unikátnom pomere. Prítomný je tiež v tuku rozpustný vitamín E, ktorý okrem iného zabraňuje jeho nadmernej oxidácii. [3]
Stabilný olej aj pre teplú kuchyňu
Ako jeden z mála rastlinných olejov má arašidový olej pomerne dobrú tepelnú stabilitu. Využívaný tak môže byť aj v teplej kuchyni.
Alergici, majte sa na pozore
Ak trpíte zvýšenou citlivosťou alebo alergiou na arašidy a arašidové produkty, potom sa arašidového oleja určite vyvarujte.
Použitie
Do dipov, dresingov, majonéz i ázijských špecialít
Za studena lisovaný arašidový olej je typický svojou lahodnou chuťou s nápaditými podtónmi búrskych orieškov. Zatiaľ čo šalátovým dipom, domácim dresingom a majonézam dodá ten pravý šmrnc. Ázijské špeciality, tie dovedie k dokonalosti. Navyše je stabilný a môžete ho využiť aj v teplej kuchyni.
KRAJINA PÔVODU
India
Zdroje
[1] O.Hammons, R.; Herman, D. Chapter 1 – Origin and Early History of the Peanut. Peanuts 2016, 1–26.
[2] Ondulla, T. T. Nutritional chemistry of the peanut (Arachis hypogaea). Critical Reviews in Food Science and Nutrition 2018, 58 (17).
[3] S. Arya, S.; R. Salve, A.; et al. Peanuts as functional food: a review. J. Food Sci. Technol 2016, 53 (1), 31–41.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.