BEWIT MANDĽOVÝ OLEJ
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
SAMETOVO JEMNÝ MANDĽOVÝ OLEJ
Všestranný pomocník zamatovo jemnej konzistencie, tým je mandľový olej. Výborný je do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok a mnohých ďalších pokrmov. Pre jeho neutrálnu chuť i vôňu a dobrú tepelnú stabilitu ho môžete využiť aj pri pečení a varení.
História
Už v starých školách tradičnej medicíny
Blahodarné účinky mandľového oleja boli vyučované už v starých čínskych, ajurvédskych a gréckoperských školách medicíny. Už vtedy sa odporúčalo ako jeho vnútorné, tak vonkajšie použitie. [1, 2]
Proces spracovania
Olej zo sladkých mandlí
Mandloň obyčajná (Prunus amygdalus var. dulcius) je stredne-veľkým stromom pôvodom z Číny. Toľko cenený olej je získavaný z jeho jadier, sladkých mandlí.
Zloženie a vlastnosti
Kyselina olejová, linolová a ďalšie prirodzene obsiahnuté látky
Z pohľadu zloženia mastných kyselín je mandľový olej výborným zdrojom kyseliny olejovej, ktorá je v oleji zastúpená až z 80 % a podieľa sa na jeho dobrej tepelnej stabilite. Spolu s esenciálnou omega-6 mastnou kyselinou linolovou, vitamínmi, minerálmi a rastlinnými fytosterolmi je mandľový olej vysoko výživným a prekvapivo všestranným pomocníkom.
Vyzdvihovaný je aj jeho mimoriadne vysoký obsah vitamínov E a K.
Použitie
Do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok…
Náš mandľový olej disponuje zamatovo jemnou konzistenciou a neutrálnou chuťou aj vôňou. Pridať ho môžete do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok a mnohých ďalších slaných i sladkých pokrmov.
Pri vysokých teplotách sa neprepaľuje, môžete ho preto využiť aj pri pečení a varení.
Krajina pôvodu
India
Zdroje
[1] Čolić, S.; Zec, G.; Natić, M.; et al. Almond (Prunus dulcis) oil. Fruit Oils: Chemistry and Functionality 2019, 149-180.
[2] Singh, D. Almond (Prunus amygdalus Batsch.): A Latest Review on Pharmacology and Medicinal uses. Research J. Pharm. and Tech. 2022, 15 (7), 3301-3310.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.