BEWIT Olivový olej extra panenský z Kréty BIO

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 3

Olea Europaea Fruit Oil

Tento BIO certifikovaný, extra panenský olej z Kréty vás uchvátí výraznou barvou, vůní a výjimečnou chutí. Kouzlit s ním můžete hlavně ve studené kuchyni.

 

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
7 € 10 € 12 € od 7 €    
Značka Bewit
Kategória na konzumáciu
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

História
Že by najstarší olej vôbec?

Z archeologických správ vyplýva, že olivovníky sa pestovali už v dobách 3 000 rokov pred naším letopočtom. Dochované legendy však naznačujú, že samotné olivy boli stredobodom pozornosti už oveľa skôr. Tak či onak, historici sa zhodujú na jednom – prvé olivovníkové plantáže sa zakladali v oblasti stredomoria, kde sa týmto požehnaným stromom darí doteraz. Veľa informácií vzťahujúcich sa k olivovníkom dohľadáte aj v starogréckej literatúre, v ktorej sú olivy symbolom bohatstva, hojnosti, moci a mieru.

V dnešnej dobe niet vôbec pochýb o blahodarnom pôsobení tohto legendárneho oleja. Mnoho z vás si ho spája so zdravou potravinou či s benefitmi stredomorskej stravy, v ktorej tento zázrak hrá nenahraditeľnú úlohu.

IMG-20230228-133057-review_large

Pôvod a pestovanie
Ručný zber a spracovanie do 4 dní

Jednou zo zaujímavostí olivovníkov je, že plodia olivy až po dvadsiatich alebo aj viacerých rokoch svojho rastu. Každopádne, vysoká nutričná hodnota a lahodná chuť olivového oleja sú bezpochyby hlavnými dôvodmi, prečo si na tieto olejnaté plody oplatí počkať. Navyše, vo výživných pôdach dokážu plodiť až stovky rokov. Olivovníkové plantáže tak predstavujú cenné dedičstvo, ktoré prežíva hneď niekoľko generácií.

Olivy, plody olivovníkov, sa zbierajú ručne, spravidla v 5 až 7 mesiaci svojho rastu. Aby výsledný olivový olej mohol niesť označenie „extra panenský“, musia sa olivy šetrným spôsobom spracovať do 4 dní od zberu.

Lisovanie oleja tak prebieha iba mechanicky za nízkeho tlaku a pri nízkych teplotách nepresahujúcich 50 °C. Počas lisovania takto kvalitného olivového oleja sa nepoužívajú žiadne rozpúšťadlá a iné chemikálie.

Náš olivový olej je pôvodom zo slnkom zaliateho Grécka. Presnejšie z malebnej Kréty.

Zloženie a vlastnosti
Jeden z najobľúbenejších jednodruhových olejov

Náš BIO certifikovaný, extra panenský olivový olej je typický svojou svetlo až tmavo zelenou farbou a výnimočnou chuťou, pre ktorú patrí medzi tie najobľúbenejšie oleje. Vďaka šetrnému spôsobu spracovania si zachováva maximálne množstvo cenných minerálov, v tuku rozpustných vitamínov, prirodzene prítomných fytolátok a tiež farbív, ktoré sa okrem iného podieľajú na jeho prirodzenom sfarbení. Olivový olej navyše vyniká vysokým obsahom mononenasýtených mastných kyselín, ktoré tvoria až 70 %.

Návod na použitie
K zelenine aj do stredomorskej kuchyne

Náš extra panenský olivový olej na prvý pohľad zaujme svojou výraznou farbou. Jeho lahodne olivovú chuť si určite zamilujete. Na zachovanie všetkých telu prospešných látok ho však nevystavujte vysokým teplotám = uplatnenie s ním teda nájdete najmä v studenej kuchyni.

Kombináciou olivového oleja so zeleninou nikdy nič nepokazíte. Navyše olivový olej uchováva zeleninu dlhšie čerstvú a chrumkavú. Široké využitie má aj v rámci stredomorskej kuchyne. Napríklad pri príprave presláveného talianskeho šalátu Caprese sa bez olivového oleja skrátka nezaobídete. Podľa vzoru Španielov ho môžete konzumovať jednoducho s chlebom a soľou.

Na záver

  • Extra panenský/Extra virgin
  • BIO certifikovaný
  • Za studena lisovaný
  • 100% prírodný
  • Bez konzervantov a farbív

 

1607962566-vrsek-od-oleje

Informácie


Obsah peroxidov: <20 [meq O2/kg]

Kyslosť (acidita): <0,5 [%]

Obsah polyfenolov: 891 [mg/kg]

Obsah voskov: ≤150 [mg/kg]

K232: <2,5

K268: <0,22

ΔK: <0,01

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.