BEWIT SEZAMOVÝ OLEJ
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
Sezamový olej s príjemne jemnou chuťou a vôňou
S týmto sezamovým olejom vykúzlite divy, a to nielen v ázijskej kuchyni. Jeho príjemne jemná chuť a vôňa po sezamových semienkach skvele doplnia aj zeleninové šaláty, hummusy a pečené aj nepečené dezerty. Pre svoju vysokú tepelnú stabilitu je vhodný aj na pečenie, varenie a vyprážanie.
História
Naprieč históriou, naprieč svetom
Už po celé tisícročia sú sezamové semienka veľmi dôležitou potravinou so silným náboženským podtextom. Aj keď pochádza zo subsaharskej Afriky, dôverne známe boli už starým Babylončanom. A starí Číňania, tí nedali dopustiť na podporné, jemne prehrievajúce pôsobenie z nich lisovaného sezamového oleja.
Proces spracovania
Lisovaný za studena
Sezamový olej je získavaný zo semienok bieleho sezamu indického (Sesamum indicum) tým najšetrnejším spôsobom, lisovaním za studena. Maximálny obsah vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok je týmto spôsobom zachovaný.
Zloženie
Vysoko stabilný, výživný
Veľkým benefitom sezamového oleja je, že aj keď je jeho zloženie tvorené prevažne mono a polynenasýtenými mastnými kyselinami, disponuje vysokou tepelnou stabilitou. Neprepaľuje sa a je preto vhodný aj na pečenie, varenie a vyprážanie.
Spolu s rastlinnými fytosterolmi, tokoferolmi a ďalšími prirodzene prítomnými látkami je veľmi výživným olejom.
Použitie
Do ázijských pokrmov, zeleninových šalátov, hummusov, pečených aj nepečených dezertov
Sezamový olej je typický svojou príjemne jemnou chuťou a vôňou po sezamových semienkach. Tradične je používaný v ázijskej kuchyni. Avšak skvele doplnia aj zeleninové šaláty, hummusy a pečené aj nepečené dezerty. Pre svoju vysokú tepelnú stabilitu je vhodný aj na pečenie, varenie a vyprážanie.
Krajina pôvodu
India
Zdroje
[1] History a lore of sesame v Južnej Ázii. Econ. Topánok. 2004, 58, 329-353.
[2] A.Werea, B.; O.Onkwarea, A.; Gudu, S. Seed obsah oleja a fatty acid zloženie v East African sesame (Sesamum indicum L.) prístupy hodnotené za 3 roky. Field Crops Research 2006, 97 (2), 254-260.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.