BEWIT Slnečnicový olej BIO 1000ml
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
História
Z Ameriky do južnej Európy a ďalej do celého sveta
Slnečnica je celosvetovo známa poľnohospodárska plodina, ktorá sa pestuje najmä pre jej olejnaté semená. Z dochovaných písomností vyplýva, že sa slnečnice pestovali už pred 5000 rokmi domorodými Američanmi. Na začiatku 16. storočia sa vďaka španielskemu prieskumníkovi Monardesemu semená týchto rastlín dostali do južnej Európy. A odtiaľ následne do celého sveta.
Olej získavaný zo semien tejto rastliny sa už mnoho rokov teší veľkej obľube. Svoje široké využitie si vyslúžil najmä pre svoju jemnú chuť a vysokú stabilitu. Na hodnote mu nesporne pridávajú tiež prirodzene prítomné fytonutrienty a esenciálne mastné kyseliny. Vďaka všetkým svojim benefitom sa slnečnica radí do skupiny najdôležitejších pestovaných olejnín na svete.
Pôvod a pestovanie
Slnečnicu pre svoju veľkosť a farbu rozhodne neprehliadnete
Slnečnica obyčajná je rastlinou, ktorú pre jej robustný vzrast a žiarivo žlté okvetné lístky rozhodne neprehliadnete. Väčšinu času jej kvety mieria hore a otáčajú sa za slnkom. Neskôr, v štádiu svojej plnej zrelosti, hlavy kvetov oťažia a sklonia sa k zemi. Takto zrelé, v stredoch kvetov sústredené slnečnicové semená sa zbavujú šupiek a lisujú sa na výsledný slnečnicový olej.
Zloženie a vlastnosti
Žltá farba a charakteristicky jemná chuť A VÔŇA
Jednodruhový, BIO certifikovaný slnečnicový olej má svetlo až tmavo žltú farbu a charakteristickú jemnú chuť a vôňu. Vďaka šetrnému lisovaniu za studena sa vo výslednom oleji zachováva maximálne množstvo vitamínov, minerálov a telu prospešných látok. Významný je tiež vysoký obsah známeho antioxidantu – v tuku rozpustného vitamínu E.
V slnečnicovom oleji nájdete prevažne nenasýtené mastné kyseliny, ktoré tvoria až 92 % celkového zloženia.
Použitie
Slnečnicový olej je základnou potravinou vašej domácnosti
Slnečnicový olej môžete pre jeho vysokú stabilitu používať nielen v studenej, ale tiež v teplej kuchyni. Je vhodný na varenie, pečenie aj na vyprážanie. Pre svoju jemnú chuť a vôňu sa hodí ako do slaných, tak aj sladkých jedál.
Na záver
- 100% prírodný
- Bez farbív a konzervantov
- Vhodný pre vegánov a vegetariánov
KRAJINA PÔVODU
China
Zdroje
PARK, Brian a John M. BURKE. Phylogeography and the Evolutionary History of Sunflower (Helianthus annuus L.): Wild Diversity and the Dynamics of Domestication. Genes. 2020, 11(1), 266.
A. WHITE, DANIEL, IAN D. FISK, SAKUNKHUN MAKKHUN a DAVID A. GRAY. In Vitro Assessment of the Bioaccessibility of Tocopherol and Fatty Acids from Sunflower Seed Oil Bodies. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2009, 57(13), 5720–5726.
MUHAMMAD ANJUM, Faqir, Muhammad NADEEM, Muhammad ISSA KHAN a Shahzad HUSSAIN. Nutritional and therapeutic potential of sunflower seeds: a review. British Food Journal. 2012, 114(4), 544–552.
BOCKISCH, Michael. Fats and Oils Handbook [online]. 1. AOCS, 1998 [cit. 2020–12–07]. Dostupné z: https://app.knovel.com/…ce-sunflower
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.