BEWIT PRAWTEIN ACAI BERRY PLUS
Popis
PRAWTEIN® ACAI BERRY PLUS obsahuje na antioxidanty bohatú superpotravinu
Prawtein je obohatený o tmavé, purpurovo červené plody vysokej palmy euterpe brazílskej, ktorá rastie v tropických oblastiach Južnej Ameriky. Už tisícky rokov sú tieto plody, známe ako acai berry, nenahraditeľnou súčasťou tamojšej domorodej medicíny. Pre svoj veľmi vysoký obsah antioxidantov patrí dodnes acai berry do skupiny celosvetovo žiadaných superpotravín.
Neobyčajná červená repa, znamenitá žerucha peruánska, slávna vitánia spavá, pôsobivá gynostema päťlistá a užitočná žihľava. Pre blahodárne pôsobenie nielen týchto surovín je prawtein ACAI BERRY PLUS doslova kokteilom širokého spektra biologicky aktívnych látok a antioxidantov, a to v tej najprirodzenejšej podobe. Prawtein ACAI BERRY PLUS je tak celkovou, harmóniu navodzujúcou podporou.
Kakaové bôby – nenahraditeľný základ všetkých prawteinov
Základnou zložkou prawteinov sú 100% prírodné BIO RAW fermentované nepražené kakaové bôby. Po samotnom sušení na slnku sa tieto kakaové bôby zbavujú šupiek a drvia sa na nibsy. Tie sa následne aj s ostatnými surovinami melú na jednotnú hmotu – výsledný prawtein, a to doteraz tým najšetrnejším spôsobom.
Samotné nepražené kakaové bôby sú významným zdrojom nielen širokého spektra vitamínov, minerálov a cenných fytonutrientov, ale tiež akostného kakaového masla, rastlinných proteínov a účinných antioxidantov. Okrem toho sú takto kvalitné kakaové bôby najlepším prírodným zdrojom veľkého množstva ľahko stráviteľného horčíka a potrebnej organickej síry.
Výťažky z morských rias i púčikov rastlín
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje zloženie prawteinu o hodnotné, ľahko vstrebateľné výťažky z BIO certifikovaných morských rias. Tie pochádzajú zo západného pobrežia Írska, teda z najčistejších vôd severného Atlantiku. Výtažky z púčikov, ktoré sú súčasťou BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňujú zloženie výrobku o látky podieľajúce sa na ochrane a výstavbe nových rastlinných sústav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálnymi olejmi, sušenými bylinkami, výnimočnými superpotravinami a prírodnými sladidlami predstavujú naše prawteiny úplne jedinečný produkt v tej najvyššej možnej kvalite.
11 dôvodov, prečo si vybrať PRAWTEIN ACAI BERRY PLUS
- Obsahuje celosvetovo preslávenú acai berry, na antioxidanty bohatú superpotravinu.
- 100% nadchne všetkých vegetariánov a vegánov.
- Je výhradne z prírodných surovín tej najvyššej kvality.
- Nenájdete v ňom žiadne syntetická farbivá, plnidlá, stabilizátory,…
- Väčšina surovín je v BIO RAW certifikovanej kvalite a mnohé tiež pochádzajú z divokej prírody.
- Bylinky a púčiky sú ručne zbierané na úpätí Beskýd a sušené na slnku.
- Obsahuje esenciálne oleje v terapeutickej kvalite CTEO®.
- Teplota procesov neprekračuje 42 °C, čo je doteraz najšetrnejší spôsob spracovania.
- Vyrába sa v malom, v našom výrobnom závode v Ostrave.
- Pestovanie, výroba, testovanie aj kontrola zahrňuje vysoký podiel ručnej práce.
- Každý prawtein je vyrábaný s láskou a láskavou starostlivosťou všetkých zúčastnených.
Prawtein je stále živý
Šetrné zaobchádzanie, 100% prírodné suroviny a nízke teploty spracovania. To je kombinácia, pri ktorej si prawtein zachováva maximálne množstvo vitálnych enzýmov = je stále živý.
Dôkazom tejto živosti môžu byť i mierne enzymatické zmeny textúry a vône. A to aj napriek tomu, že zloženie prawteinov je úplne nemenné… Aj vo voľnej prírode sú tieto zmeny úplne prirodzené a žiadané.
Každý prawtein je úplne bezpečný. Pomáhajú mu v tom prirodzene obsiahnuté antioxidanty, vysoký podiel kvalitných tukov a esenciálne látky s konzervačnou aktivitou.
Bez temperácie a s patinou na povrchu
Aby sme dodržali zásady RAW výrobku, vynecháva sa počas výroby takzvaná temperácia. Tá zvyčajne prebieha pri teplotách okolo 47 °C a viac. Kakaové maslo potom prirodzene vytvára pomerne stabilné ostrohranné kryštáliky a čiastočne uvoľnený tuk môže vystupovať na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje rôzne ingrediencie, ktoré môžu takto vzniknutú patinu sfarbovať do rôznych odtieňov. Tie však vôbec nie sú na závadu.
- Béžové odtiene – superpotraviny, ako napr. maca peruánska, karob,…
- Zelené odtiene – bylinky (gynostema päťlistá, žihľava dvojdomá,…), alebo morské riasy (chaluha pílovitá, atlantik spirulina,…).
- A ďalšie farebné odtiene, ktoré sa líšia v závislosti na jednotlivých typoch prawteinov.
Úplne unikátna výroba prawteinov
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® spĺňajú všetky RAW zásady – s tou najšetrnejšou technológiou súčasnosti regulujeme teplotu výrobného procesu tak, aby nepresiahla 42 °C. Tým zabraňujeme stratám cenných, tepelne labilných látok a prirodzene obsiahnutých enzýmov = zbytočne neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné zloženie prawteinov sme navrhli tak, aby nebola potrebná ani štipka stabilizátorov, farbív, plnidiel a iných syntetických látok. Pri vývoji a výrobe sme vychádzali ako z najmodernejších poznatkov vedy, aktuálnych vedeckých štúdií a postupov, tak zo skúseností našich predkov. Tiež sme dodržali zásady SPAGÝRIE – dokonalých postupov spracovania rastlín, ktoré sú bežne neuskutočniteľné.
Neodmysliteľnou súčasťou sú tiež úplne jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, pri ktorých výrobe používame 24k zlato. Presné postupy výroby sú však výrobným tajomstvom spoločnosti BEWIT®.
Dávkovanie
3 x denne jedna až dve malé (espresso) lyžičky. Hrdlo fľaštičky bolo zvolené tak, aby ním väčšia, než espresso lyžička, neprešla.
100 ml Prawteinu zodpovedá približne 110 g, v závislosti na receptúre sa toto množstvo
BEWIT® PRAWTEIN® ACAI BERRY PLUS obsahuje:
- BIO RAW Theobroma Cacao / Kakaové bôby
- BIO RAW OMEGA COMPLEX (Fucus Serratus / Chaluha pílovitá, Fucus Vesiculosus / Chaluha bublinatá, Ascophyllum Nodosum / Chaluha, Pelvetia Canaliculata / Chaluha, Laminaria Japonica / Morská chaluha Kombu, Himanthalia Elongata / Morská chaluha, Ulva Spiralis / Atlantik Spirulina, Saccharina Latissima / Čepelatka cukrová, Alaria Esculenta / Čepelatka jedlá, Carrageenan / Karagenan, Palmaria Palmata / Chaluha, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slnečnicový olej)
- BIO Jaggery / Sušená trstinová šťava
- Euterpe Oleracea / Euterpe brazílska (Acai berry)
- RAW Beta Vulgaris var. Vulgaris / Repa červená
- BIO RAW Ceratonia Siliqua / Rohovník obyčajný (Karob)
- BIO RAW Helianthus Annuus Seed / Slnečnicové semienko
- BIO RAW Vitis Vinifera / Hrozienka Sultana
- BIO RAW Lepidium Meyenii / Žerucha peruánska (Maca)
- RAW Withania Somnifera / Vitánia spavá (Ašvaganda)
- RAW Gynostemma Pentaphyllum / Gynostema päťlistá
- BIO RAW Urtica Dioica / Žihľava dvojdomá
- BIO Sambucus Nigra Fruit / Baza čierna plod
- BIO RAW GEMMA COMPLEX (Castanea Sativa Mill. Bud Extract / Extrakt z púčika gaštana siateho, Fagus Sylvatica Bud Extract / Extrakt z púčika buka lesného, Prunus Avium Bud Extract / Extrakt z púčika čerešne obyčajnej, Prunus Cerasus L. Bud Extract / Extrakt z púčika višne obyčajnej, Juglans Regia L. Bud Extract / Extrakt z púčika orecha vlašského, Malus Domestica Bud Extract / Extrakt z púčika jablone domácej, Tilia Cordata Bud Extract / Extrakt z púčika lipy malolistej, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slnečnicový olej, BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil / Levanduľa esenciálny olej)
- BIO RAW Syzygium Aromaticum / Klinček
- RAW Nigella Sativa Essential Oil / Čierna rasca esenciálny olej
- BIO RAW Citrus Sinensis Peel Essential Oil / Červený pomaranč esenciálny olej
- Grifola Frondosa / Trsovnica lupeňovitá (Sírovec, Maitake)
- Auricularia Auricula-Judae / Boltcovitka bazová (Judášovo ucho)
- BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil (BIO GOLD ESSENCE)
- BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil (BIO LIGHT ESSENCE)
Zdroje
MIAO, Liuping a Tong WU, 2014. Chapter 17 – Açaí (Euterpe oleracea Mart.) Liquefied Pulp for Drinking and their Antioxidant Capacities During Processing. Processing and Impact on Antioxidants in Beverages. 165–172. Upraviť citáciu
HOGAN, Shelly et al., 2010. Antiproliferative and antioxidant properties of anthocyanin-rich extract from açai. Food Chemistry. 118(2), 208–214.
SADOWSKA-KRĘPA, E et al., 2015. Effects of supplementation with acai (Euterpe oleracea Mart.) berry-based juice blend on the blood antioxidant defence capacity and lipid profile in junior hurdlers. A pilot study. Biology of Sport. 32(2), 161–168.
G. SCHAUSS, ALEXANDER et al., 2006. Antioxidant Capacity and Other Bioactivities of the Freeze-Dried Amazonian Palm Berry, Euterpe oleraceae Mart. (Acai). Journal of Agricultural and Food Chemistry. 54(22), 8604–8610.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.