BEWIT Karobový prášok BIO RAW

 
Novinka Zväčšiť
 

BIO RAW CAROB

BIO, RAW karobový prášek má jemnou a lahodnou sladkou chuť. Lze ho použít jako náhražku rafinovaných cukrů a jiných sladidel.

 

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
9 € 4 € od 4 €    
Značka Bewit
Kategória Prírodné sladidlá
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

BIO RAW karobový prášok


BIO, RAW karobový prášok má jemnú a lahodnú sladkú chuť. Možno ho použiť ako náhradu rafinovaných cukrov a iných sladidiel. Okrem toho je prirodzeným zdrojom vysokého množstva vlákniny, ktorá nadväzuje pocit sýtosti. Karób je tiež zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších telu prospešných látok.

História
Karobový prášok alebo svätojánsky chlieb


Rohovník je starou kultúrnou rastlinou, ktorej pôvod je smerovaný do oblastí Stredomoria a Arabského polostrova. Už vtedy boli jeho plody bežnou súčasťou jedálnička. Vďaka svojej obľube a využitiu bol rohovník rozšírený po celom Stredomorí, pobreží severnej Afriky a následne do ďalších oblastí vyznačujúcich sa podobnou klímou. Karobový prášok je získavaný zo zrelých plodov tejto vždyzelenej dreviny. Podľa jednej povesti sa traduje, že plody Rohovníka boli obľúbenou pochúťkou svätého Jána Krstiteľa, ktorý ich spolu s ďalšími suchými potravinami pojedal na svojej ceste púšťou. V závislosti od tejto povesti si karobový prášok získal názov svätojánsky chlieb, pod ktorým je často označovaný.

1659506082-cabor-

Pestovanie a výroba
Úroda v plnej zrelosti


Zvláštnosťou rohovníka je, že kvitne prevažne v jesennom období. Vďaka svojim podnebným podmienkam je India na pestovanie rohovníkov ideálnou oblasťou. Predovšetkým v závislosti od teplej klímy a nízkym výskytom zrážok. Plody rohovníka sú struky, ktoré sú zberané v období plnej zrelosti.

Veľmi šetrný proces výroby


Bezodkladne po zbere sú karobové struky zbavené ich vnútorných častí a zrniečok. Zvyšné obalové buničiny sú potom spracované vo výsledný prášok veľmi šetrným procesom, kedy v žiadnej jeho fáze nedochádza k prekročeniu teploty 42 °C.

RAW kvalita, tá je u nášho karobového prášku garantovaná.

Zloženie a vlastnosti výrobku
Prirodzený zdroj vysokého množstva vlákniny


BIO, RAW karobový prášok má výraznú sladkú chuť. Možno ho použiť ako náhradu rafinovaných cukrov a iných sladidiel. Karob je tiež prirodzeným zdrojom vysokého množstva vlákniny, ktorá nadväzuje pocit sýtosti. Dostatočný príjem vlákniny má vplyv predovšetkým na správnu činnosť čriev. Okrem toho je karob zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších telu prospešných látok. V závislosti na prirodzene obsiahnutých sacharidoch sa karobový prášok vyznačuje typickou sladkastou chuťou. Obsah tuku je v porovnaní s kakaom nižší.

Návod na použitie


Chuť karobového prášku je príjemná a sladkastá. Vďaka svojej typickej aróme slúži aj ako náhrada kakaa.

Na záver

  • Náhrada kakaa
  • Bohatý zdroj vlákniny
  • Zdroj bielkovín
  • Nízky obsah soli
  • Super potravina

 

1590065344-BEWIT-CAROB-1363

Krajina pôvodu


Grécko

Zdroje:


KUMAZAWA, Shigenori et al., 2002. Antioxidant Activity of Polyphenols in Carob Pods. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 50, 373-377.

J. STAVROU, Ioannis, Atalanti CHRISTOU a Constantina P. KAPNISSI-CHRISTODOULOU, 2018. Polyphenols in carobs: Počítať o ich zložení, antioxidante a cytotoxických účinkoch, a zdravie impact. Food Chemistry. 15, 355-374.

YDJEDD, Siham et al., 2017. Effect in Vitro Gastrointestinal Digestion on Encapsulated and Nonencapsulated Phenolic Compounds of Carob (Ceratonia siliqua L.) Pulp Extracts and Their Antioxidant Capacity. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 65(4), 827-835.

JOSÉ CORREIA, Pedro et al., 2018. Biologicky aktívne zložky sú k dispozícii v Ceratonia siliqua L. grown v nárazových prostriedkoch pod Mediterranean climate. Scientia Horticulturae. 228–234.

CANTALEJO, M. J., 1997. Effects of Roasting Temperature on Aroma Components of Carob (Ceratonia siliqua L.). Journal of Agricultural Food and Chemistry. 45(4), 1345-1350.

LOULLIS, Andreas a Eftychia PINAKOULAKI, 2018. Carob ako coco substitute: review on composition, zdravotné výhody a potraviny aplikácií. European Food Research and Technology. 959-977.

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.