BEWIT Konopné semienka šúpané BIO
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
Konopné semienka šúpané/srdiečka
Superpotravina napchatá kvalitnými tukmi a ľahko vstrebateľnými bielkovinami s vysokou nutričnou hodnotou. Pro svoju prekvapivo jemnú, orieškovú chuť si získajú snáď každého, kto ich ochutná. Navyše príjemne praskajú. Skvelo vyniknú v sladkých aj slaných pokrmoch. Skrátka všade, kde je ich jemná chuť žiadúca.
História
Všetko sa začalo v ďalekej Číne
Objaviteľmi tejto sýto zelenej rastliny sú nesporne Číňania. Vtedajší cisár Chen Nung zaznamenal informáciu o neuveriteľnom pôsobení konope do prvého čínskeho liekopisu, čím strhol lavínu obrovského záujmu nielen vtedajších čínskych lekárov. A ako to už tak býva, na základe migrácie kočovných národov a overených skúseností sa povedomie o tejto posvätnej rastline rozptýlilo do celého sveta. [1]
Chutná a aj napriek tomu výživná
Rastlina sa stala obľúbenou tiež pre svoj rýchly rast a bezzvyškové využitie. Chutné a vysoko výživné konopné semená boli pre vysoký obsah bielkovín a tukov pridávané do rôznych pokrmov. [1,2]
Stále väčší záujem
Záujem o konopné produkty sa neustále zvyšuje, a to nielen u nadšených spotrebiteľov, ale tiež u výrobcov doplnkov stravy na čisto prírodnej báze. [2]
Pestovanie a výroba
Konope je rastlina s nízkym dopadom na životné prostredie
Rastlina konope je preslávená najmä pre svoj veľmi rýchly rast a pomerne veľkú odolnosť, pre ktorú nie sú potrebné žiadne pesticídy a herbicídy. To z nej robí plodinu s nízkym dopadom na životné prostredie. Už po 120 dňoch od zasadenia je možné rastliny konope zberať.
Šetrne šúpané
K odstráneniu obalových vrstiev semienok je využívaný šetrný, mechanický spôsob, ktorý nevyžaduje vysoké teploty. Prirodzený obsah enzýmov a ďalších prirodzene prítomných látok je týmto spôsobom zachovaný.
Prečo práve srdiečka?
Prospešné látky, významné nutričné hodnoty sú u konopných semienok situované vo vnútri, v ich vnútorných častiach. Na základe tejto skutočnosti si šúpané konopné semienka získali svoje označenie „srdiečka“.
Zloženie a vlastnosti
Nabité bielkovinami
Konopné semienka sú superpotravinou doslova nabitou ľahko vstrebateľnými bielkovinami s vysokou nutričnou hodnotou. Ich množstvo dokonca presahuje 30 % z celkového zloženia. Ďalším značným benefitom konopného semienka je prítomnosť všetkých esenciálnych a semiesenciálnych aminokyselín.
Napchaté kvalitnými tukmi
Kvalitné, rastlinné tuky sú v konopných semienkach takisto obsiahnuté, a to skoro z polovice. Navyše sú až z 80 % tvorené potrebnými, polynenasýtenými mastnými kyselinami.
Potrebné vitamíny a minerály
Ďalším z cenných benefitov konopných semienok je prirodzene vysoký obsah potrebných vitamínov a minerálov. Z vitamínov sú to predovšetkým vitamíny E, B3 a B6. Z minerálnych látok draslík, fosfor, horčík, železo, zinok, meď a mangán.
Bez obáv
Jedná sa o semienka odrody technického konope, ktoré neobsahuje psychoaktívne látky, ako je napríklad THC. [3] Práve naopak, vzhľadom k ich vysokej výživovej hodnote by bola škoda sa im vyhýbať. Navyše, predpisy spojené s konopnými produktami sú veľmi prísne, tak buďte bez obáv.
Použitie
Do sladkých aj slaných pokrmov
Pre svoju prekvapivo jemnú, orieškovú chuť konopné semienka skvelo vyniknú v sladkých aj slaných pokrmoch. Raňajkovým kašiam, jogurtom, smoothie dodajú tú pravú iskru. Zeleninovým pokrmom, šalátom a nátierkam nápaditú, chrumkavú bodku. Možnosti sú nekonečné. Nebojte sa experimentovať.
Krajina pôvodu
Rumunsko
Zdroje
[1] BONINIA, Sara Anna et al., 2018. Cannabis sativa: A comprehensive ethnopharmacological review of a medicinal plant with a long history. Journal of Ethnopharmacology. 5(227), 300–315.
[2] WANG, Xian-Sheng, Chuan-He TANG, Xiao-Quan YANG a Wen-Rui GAO. Characterization, amino acid composition and in vitro digestibility of hemp (Cannabis sativa L.) proteins. Food Chemistry. 2008, (107), 11–18.
[3] LEONARD, William, Pangzhen ZHANG, Danyang YING a Zhongxiang FANG. Hempseed in food industry: Nutritional value, health benefits, andindustrial applications. COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY. 2019, (19), 282–308.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.