BEWIT Konopný proteín BIO
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
BIO KONOPNÝ PROTEÍN
Superpotravina nabitá kvalitnými, ľahko vstrebateľnými bielkovinami s vysokou nutričnou hodnotou, navyše v čisto prírodnej podobe. Premeňte svoje raňajkové kaše, či obľúbené smoothie na bielkoviny bohaté jedlo, ktoré zasýti. Vyrobte si svoje vlastné proteínové nápoje, tyčinky, či inú potréningovú desiatu, čisto podľa svojho gusta.
História
Všetko sa začalo v ďalekej Číne
Objaviteľmi tejto sýto zelenej rastliny sú bezpochyby Číňania. Vtedajší cisár Chen Nung zaznamenal informáciu o neuveriteľnom pôsobení konope do prvého čínskeho liekopisu, čím strhol lavínu obrovského záujmu nielen vtedajších čínskych lekárov. A ako to už tak býva, na základe migrácie kočovných národov a overených skúseností sa povedomie o tejto posvätnej rastline rozptýlilo do celého sveta. [1]
Chutná a napriek tomu výživná
Rastlina sa stala obľúbenou aj pre svoj rýchly rast a bezzvyškové využitie. Chutné a vysoko výživné konopné semená boli pre vysoký obsah bielkovín a olejov pridávané do rôznych pokrmov. [1,2]
Stále väčší záujem
Záujem o konopné produkty sa neustále zvyšuje, a to nielen u nadšených spotrebiteľov, ale aj u výrobcov doplnkov stravy na čisto prírodnej báze. [2]
Pestovanie a výroba
Konope je rastlina s nízkym dopadom na životné prostredie
Rastlina konope je preslávená najmä pre svoj veľmi rýchly rast a pomerne veľkú odolnosť, pre ktorú nie sú potrebné žiadne pesticídy a herbicídy. To z nej robí plodinu s nízkym dopadom na životné prostredie. Už po 120 dňoch od zasadenia je možné konope zbierať. Výsledný konopný proteín je získavaný z výliskov vznikajúcich pri lisovaní konopného oleja.
Jemne mletý prášok
Výlisky sú spracovávané iba šetrným mletím a preosievaním, teda mechanickým procesom, ktorý nevyžaduje vysoké teploty. Prirodzený obsah enzýmov a aktívnych látok vo výslednom prášku je týmto spôsobom zachovaný.
Zloženie a vlastnosti
Bielkovinami nabitá superpotravina
Pre vysoký obsah bielkovín príde vhod nielen športovcom, ktorí majú ich zvýšenú potrebu. Obsah bielkovín je v porovnaní s hovädzím steakom dokonca dvojnásobný, čo z neho robí bielkovinami nabitú superpotravinu. Vďaka prirodzene prítomným polysacharidom a rastlinným olejom navyše nakopne a dodá energiu. [3,4]
Zelená posila nielen po posilňovaní
Bielkoviny zastávajú mnoho dôležitých funkcií. Okrem budovanie svalov sú potrebné pre tvorbu hormónov, enzýmov, krvi, obranných látok a ďalších štruktúr. Na ich dostatočný príjem je dôležité dbať, a to v každom veku. [5]
Bez obáv
Konopný proteín je vyrobený zo semienok technického konope, ktoré neobsahujú psychoaktívne látky, ako je napríklad THC. [3] Práve naopak, vzhľadom na vysokú výživovú hodnotu by bola škoda sa im vyhýbať. Navyše, predpisy spojené s konopnými produktami sú veľmi prísne, tak buďte bez obáv.
Použitie
Na raňajky, na desiatu kedykoľvek…
Konopný proteín je typický svojou zelenou farbou a charakteristickou, zemitou chuťou s orieškovými podtónmi. Môžete ho pridať do raňajkových kaší, smoothie a raw dezertov. Pre svoje zloženie a štruktúru je taktiež ideálnou ingredienciou pri príprave domácich proteínových tyčiniek a nápojov.
Krajina pôvodu
Čína
Zdroje
[1] BONINIA, Sara Anna et al., 2018. Cannabis sativa: A comprehensive ethnopharmacological review of a medicinal plant with a long history. Journal of Ethnopharmacology. 5(227), 300–315.
[2] WANG, Xian-Sheng, Chuan-He TANG, Xiao-Quan YANG a Wen-Rui GAO. Characterization, amino acid composition and in vitro digestibility of hemp (Cannabis sativa L.) proteins. Food Chemistry. 2008, (107), 11–18.
[3] HOUSE, JAMES D., JASON NEUFELD a GERO LESON. Evaluating the Quality of Protein from Hemp Seed (Cannabis sativa L.) Products Through the use of the Protein Digestibility-Corrected Amino Acid Score Method. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2010, 58, 11801–11807.
[4] HOFFMAN, Jay R. a Michael J. FALVO. PROTEIN – WHICH IS BEST? Journal of Sports Science and Medicine. 2004, (3), 118–130.
[5] MILLWARD, D Joe, Donald K LAYMAN, Daniel TOMÉ a Gertjan SCHAAFSMA. Protein quality assessment: impact of expanding understanding of protein and amino acid needs for optimal health. The American Journal of Clinical Nutrition. 2008, 87(5), 1576–1581.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.