BEWIT BIO RAW sušené marhule 300 g
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
BIO RAW sušené marhule
Sušené marhule, zdravá desiata plná vitamínov a minerálov, ktorá zaručene zaženie chuť na sladké. Navyše sú prekvapivo mäkké a šťavnaté. Pre ich lahodnú, jemne medovú chuť skvele doplnia raňajkové kaše, jogurty, pečené, nepečené aj RAW dobroty. Výborné sú aj samotné.
História
Dôverná súčasť mnohých kultúr
Bez ohľadu na pôvod sú marhule dôvernou súčasťou mnohých kultúr po celom svete. Už Starí Egypťania si z dužiny marhúľ pripravovali svoje tradičné nápoje. Naopak Anglickí osadníci nedali dopustiť na upokojujúci marhuľový olej. A len vďaka priebojným Grékom si na nich môžeme pochutnať aj u nás v Európe. [1]
V údolí Shigar Valley
Divoká rieka strieda pustinu, tak je možné popísať údolie Shidgar Valley, ktoré je vstupnou bránou do vysokých hôr na severe Pakistanu. Je to neuveriteľné, ale aj v tejto odľahlej oblasti žijú ľudia. Sú závislí iba na tamojších zdrojoch a aj napriek drsným životným podmienkam sa tešia veľkému zdraviu a dlhovekosti. Riadi sa intuíciou a na veľké prekvapenie sú to aj marhule, ktoré sú ich obživou. [2]
Pôvod a pestovanie
Plne zrelé, na slnku usušené
Plne zrelé marhule sú po zbere očistené, vykôstkované a usušené tým najšetrnejším spôsobom, na slnku. Po usušení sú následne nakrájané na praktické, menšie kúsky.
Aby sa nezlepili
Keďže sú marhule, samy o sebe, zdrojom prírodných cukrov, majú tendenciu zlepovať sa dohromady. Zlepovaniu je zabránené tenkou vrstvičkou ryžovej múky, ktorou sú posypané.
Bez oxidu siričitého a pridaného cukru
Naše marhule nie sú sírené. Disponujú tak prirodzene tmavou farbou a jemnejšou chuťou. Nie sú ani dosladzované.
Zloženie a vlastnosti
Plné vitamínov a minerálov
Marhule, sušené ovocie plné vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok, pre ktoré je spájané s početnými priaznivými účinkami.
Použitie
Do raňajkových kaší, jogurtov, pečených, nepečených aj RAW dobrôt
Jemne medová chuť sušených marhúľ skvele vynikne v raňajkových kašiach, jogurtoch av pečených, nepečených aj RAW dobrotách. Výborné sú aj samotné.
Zdroje
[1] DROGOUDI, PAVLINA D., STAVROS VEMMOS, GEORGIOS PANTELIDIS a CHRYSOULA TZOUTZOUKOU. Physical Characters and Antioxidant, Sugar, a Minerálne nutričné materiály vo Fruit from 29 Apricot (Prunus armeniaca L.) Cultivars and Hybrids. J. Agric. Food Chem. 2008, (56), 10754 – 10760.
[2] ABBAS, Zaheer, Shujaul Mulk Khan, Ján Alam, Sher Wali Khan a Arshad Mehmood ABBASI. Medicínske rastliny usadené v inhabitants of Shigar Valley, región Baltistan of Karakorum range-Pakistán. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine. 2017, 13(53), 1–15.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.