BrainMarket Med medovicový lesný
Popis
BrainMax Pure Med medovicový lesný
Med vzniká z nektáru (sladká šťava) kvetov , alebo z takzvanej medovice (stromy) . Po uložení nektáru do plástov dôjde vplyvom tepla k odpareniu prebytočnej vody a vzniká med. Med slúži primárne ako potrava pre včely, ktoré vďaka nemu prežijú zimu. Preto sa produkciou medu sa včely zaoberajú po celé leto. Vytvárajú toľko medu, aby zabezpečili, že ich kolónie budú mať dostatok potravy cez chladné zimné mesiace. Med dáva včelám energiu, aby rozvibrovali ich telá a vytvorili teplo, ktoré udržalo kráľovnú a úľ v teple.
Prečo by sme mali jesť med:
- obsahuje jednoduché cukry , ktoré sú okamžitým zdrojom potrebnej energie
- obsahuje dextríny , ktoré majú hojivý vplyv na ľudskú kožu a slizníc
- obsahuje minerálne látky
- je zdrojom draslíka , ktorý stráži hospodárenie s vodou v našom tele, bráni nástupu svalových kŕčov, ochorení ciev, zlyhaniu srdcovej činnosti, hnačky, horúčkovitých ochorení
- obsahuje vápnik a fosfor pre pevnosť kostí, chrupaviek, zubnej skloviny, úponov svalov a šliach
- obsahuje peroxid vodíka , ktorý bráni zubnému kazu
- obsahuje horčík udržujúce optimálnu hladinu cholesterolu v krvi, bráni nástupu kôrnatenia tepien a vzniku aterosklerózy
- obsahuje železo , ktoré zaisťuje tvorbu červených krviniek
- obsahuje bielkoviny
- obsahuje prírodné látky / enzýmy, hormóny, rastlinné farbivá, silice, aromatické látky, vitamíny, flavonoidy, koloidy atď./ posilňujú obranyschopnosť organizmu, upravujú životné pochody v ľudskom tele
10 zaujímavostí, ktoré ste o mede možno netušili
- Med existuje už 150 miliónov rokov ak dnešnému dňu pochádza najstarší skamenený plásť tri milióny rokov.
- Na nazbieranie 0,5 kg medu pracuje 556 celý svoj život.
- Aby sme si vychutnali 1 kg medu, musí včela uletieť vzdialenosť rovnajúcu sa 4 krát okolo zeme.
- V staroveku sa med používal na balzamovanie tiel.
- Pokiaľ med uchovávate vo vzduchotesnej nádobe, je to jedna z mála potravín, ktorá má večnú trvanlivosť. Je to preto, že je prirodzene veľmi kyslé a má nízku úroveň vlhkosti.
- Med môže byť užitočný, ak trpíte sezónnymi alergiami, môže pomôcť vytvoriť imunitu voči miestnym rastlinám, ktoré alergie spúšťajú.
- Tmavšie medy majú vyššie množstvo stopových minerálov.
- Med obsahuje všetkých 13 aminokyselín , vrátane tých esenciálnych.
- Med by ste nemali zahrievať na teplotu vyššiu ako je 46 ° C , pretože v tej chvíli stráca väčšinu vitamínov a enzýmov.
- Typickým prejavom pravého medu je po čase jeho kryštalizácia – ľudovo tiež známe ako „zcukornatenie“. Ak je med pasterizovaný, podrobený mikrofiltráciou alebo sú doň pridávané iné sirupy, potlačí sa kryštalizácia, ale tiež sa zničí všetky zdraviu prospešné látky.
Fytonutrienty obsiahnuté v mede sú zdroj antioxidačných, antibakteriálne a protiplesňových vlastností , ktoré med ponúka. Na udržanie jeho bioaktívnych látok je dôležité správne skladovanie. To bolo malo byť v sklenenej a uzatvárateľnej nádobe , pretože ľahko preberá pachy. Skladovanie je ideálne v tme pri teplote okolo 10 °C.
Upozornenie
Kryštalizácia je prirodzená vlastnosť kvalitného medu. Po kryštalizovaní sa z medu nestrácajú žiadne látky. Do pôvodného tekutého stavu je možné med uviesť pozvoľným zahrievaním vo vodnom kúpeli s teplotou do 40 °C .
Zloženie
Med s propolisom.
Skladujte v suchu a tme.
Balenie
475g, 950g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.