BrainMax Coffee, BIO Káva s medicinálnymi hubami, Lion's Mane & Chaga, 200g
Popis
BIO káva s medicínskymi hubami Lion 's Mane & Chaga
Výberová mletá káva v BIO kvalite s extraktom z medicinálnych húb. Káva pre túto zmes pochádza z hôr západu Guatemaly, z lokálnej pestovateľské komunity. Miestni farmári okrem kávy pestujú aj iné plodiny, čím podporujú zachovanie biodiverzity a ochranu miestnych ekosystémov. Káva pochádza z nadmorskej výšky 1400-2000 mnm, je spracovaná premytou metódou a má charakteristiky jablka, mliečnej čokolády a orechov.
Chaga (ryšavec šikmý) je súčasťou tradičnej ruskej a čínskej medicíny. Ľudia veria v jej schopnosť oživovať a upokojovať telo i ducha. V hube chaga môžeme nájsť beta glukány, flavonoidy, steroly, ale aj rad vitamínov, minerálov, melanín či kyselinu betulinovú.
Hericium (Koralovec ježovitý, Lion 's Mane) je huba, ktorá má svoje pevné miesto v tradičnej čínskej medicíne. Rovnako ako iné vitálny huby, je Hericium bohaté na polysacharidy - beta glukány, minerály, ale aj pre Hericium špecifické - diterpenoidy. V hericiu ale tiež môžeme nájsť kyselinu Palmito či provitamín D2. V tradičnej čínskej medicíne môžeme s hericiom nájsť spojenie s posilnením Wei (žalúdok), doplnením Pi (slezina), napomáhaním trávenia, či ukľudnením ducha Shen. Ďalej sa o hericiu v tejto medicíne hovorí o posilnení činnosti mozgu alebo pôsobením na orgánové sústavy.
Prečo túto kávu?
V porovnaní s klasickou kávou obsahuje omnoho širšie spektrum rôznych zaujímavých látok s potenciálnymi účinkami na náš organizmus, ale zároveň si vychutnáte poriadnu nálož kofeínu vo svojom obľúbenom nápoji trochu lepšie. Túto variantu predovšetkým odporúčame tým, ktorí hľadajú širokospektrálne prínosy hubových extraktov a práškov, na každý deň a pre celé telo. Výťažky obsahujú minimálne množstvo 30% polysacharidov.
Ako kávu pripravovať?
Zmes je výhradne z mletej kávy a odporúčame ju pripravovať vo forme french presse . Ideálne v pomere zhruba 14g vody na 1g zmesi. Voda by nemala prekročiť teplotu 95 °. Odporúčame piť 1 až 2 šálky tejto kávy denne.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.