BrainMax Coffee, BIO káva s medicinálnymi hubami, Reishi & Cordyceps, 200g
Popis
BIO Káva s medicínskymi hubami Reishi & Cordyceps
Výberová mletá káva v BIO kvalite s extraktom z medicinálnych húb. Objavte vyváženú chuť a nové prínosy pre Vaše lepšie ja. V porovnaní s klasickou kávou obsahuje omnoho širšie spektrum rôznych zaujímavých látok čisto prírodného pôvodu s potenciálnymi účinkami na náš organizmus.
Reishi, Ganoderma lucidum, leskokôrka lesklá alebo tiež "huba nesmrteľnosti" obsahuje množstvo vitamínov, minerálov aj veľké množstvo polysacharidov beta glukánov, ganoderanov, triterpénov, kam patrí aj kyselina ganoderická či lanostan.
Účinky Reishi podľa povolených zdravotných tvrdení EÚ:
- Prirodzená obranyschopnosť - imunitný systém
- Normálne funkcie obehovej sústavy
- Normálna hladina cholesterolu v krvi
Cordyceps militaris (žezlovka hmyzová) je v čínskej medicíne často spájaná s harmonizáciou tela a doplnením energie, vďaka tomu je napríklad pomerne populárnym suplementom naprieč rôznymi odvetviami atletiky. Podobne ako v reishi v nej môžeme nájsť rad polysacharidov, adenozínu, nukleozidov, vitamínov, minerálov i aminokyselín.
Prečo túto kávu?
Zmes sa líšia predovšetkým vysokým obsahom hubovej zložky, ktorý je až dvojnásobný oproti iným produktom. Vďaka tomu Vám stačí 1-2 šálky denne pre dosiahnutie odporúčanej dennej dávky vitálnych húb. Navyše používame okrem extraktov, ktoré sú zamerané predovšetkým na obsah polysacharidov, aj hubové prášky, ktoré väčšie množstvo látok typických pre huby. Hubové prášky a extrakty, ktoré sú použité, sú v bio kvalite a sú testované na viac ako 500 druhov známych ťažkých kovov, pesticídov a človeku nebezpečných mikroorganizmov. Výťažky obsahujú minimálne množstvo 30% polysacharidov.
Káva pre túto zmes pochádza z hôr západu Guatemaly, z lokálnej pestovateľskej komunity. Miestni farmári okrem kávy pestujú aj iné plodiny, čím podporujú zachovanie biodiverzity a ochranu miestnych ekosystémov. Káva pochádza z nadmorskej výšky 1400-2000 mnm, je spracovaná premytou metódou a má charakteristiky jablka, mliečnej čokolády a orechov.
Ako kávu pripravovať?
Zmes je výhradne z mletej kávy a odporúčame ju pripravovať vo forme french presse. Ideálne v pomere zhruba 14g vody na 1g zmesi. Voda by nemala prekročiť teplotu 95 °. Odporúčame piť 1 až 2 šálky tejto kávy denne.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.