BrainMax Coffee Káva Honduras SHG, mletá, BIO
Popis
Vyvážená chuť BIO kávy
Honduras je jedným z najväčších pestovateľov kávy v latinskej Amerike. Územie Hondurasu tvoria prevažne hory a tak má krajina ideálne podmienky na pestovanie a výrobu prémiovej kávy, ktoré sa darí vo vyšších nadmorských výškach. Káva má intenzívnu arómu, strednú kyslosť s tónmi čokolády a citrusov.
Prémiová kvalita organickej kávy
Skratka SHG (Strictly High Grown) značí najvyššiu kvalitu pestovanú v nadmorskej výške nad 1200 mnm, kde plody dozrievajú pomalšie a chuť kávy je plnšia. To znamená, že má vysokú koncentráciu živín a výsledkom je aj zdravšia a chutnejšia káva. Kávy s označením SHG sú pestované v tieni a káva je chránená pred intenzívnym slnečným žiarením a vetrom.
Ako kávu pripravovať?
Káva je namletá pre okamžitú prípravu v moka kanvičke, pákovom kávovare alebo ako cold brew. Avšak aj tak môžete použiť french press. Odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe, pretože vzduch káve škodí a káva tak prichádza o svoju arómu. Káva má tendenciu absorbovať všetko, čo sa nachádza v jej okolí, preto ukladajte mimo ostatné potraviny, predovšetkým korenie a iné aromatické potraviny.
Najvhodnejší čas na kávu?
Ak máte kávu ako jeden zo zdrojov energie počas dňa, zamerajte sa na konkrétnu hodinu. Počas dňa totiž dochádza ku kolísaniu hladiny kortizolu a v prípade, že si dáte kávu vo chvíli, keď je hladina kortizolu na vrchole, môžete tým narušiť normálnu rannú produkciu kortizolu a zaťažovať nadobličky. Hladina kortizolu vyvrcholí okolo 8:30, potom začne klesať a okolo poludnia jeho hladina znova stúpne. Takže 9:30 až 11:00 je najvhodnejším časom na maximálne využitie kofeínu.
Fair Trade káva
Prémiová káva pod označením Fair Trade znamená, že pre pestovateľov sú dohodnuté spravodlivé podmienky a ceny medzinárodného obchodu. A to ako pri pestovaní, tak pri výkupe kávy. Zakazuje detskú prácu a zakladá si na rešpekte k výrobným nákladom aj cene ľudskej práce.
Organická káva z Hondurasu
Pre vynikajúcu chuť sú vyberané tie najkvalitnejšie kávové zrná vybraných druhov arabiky a sú zozbierané prevažne ručným zberom a spracovávané čo najšetrnejšou metódou. Za BIO kvalitu sú označené iba kávy, pri ktorých sa pri pestovaní používajú iba organické hnojivá bez použitia umelých chemických látok. A to ako v samotnej sezóne pestovania, tak aj v predošlých rokoch. Organické pestovanie kávy navyše prispieva k udržateľnému životnému prostrediu, pretože zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.