BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml

 
Novinka Zväčšiť
 

Za studena lisovaný panenský olivový olej vyrobený v biodynamickom poľnohospodárstve zo zrelých olív odrody Picual v Španielsku . Olej z odrody Picual je vďaka vysokému obsahu antioxidantov najstabilnejším olivovým olejom a je vysoko odolný proti žltnutiu. Svoje vlastnosti si zachováva dvakrát až trikrát dlhšie ako u iných odrôd. Jeho pikantnosť značí vysoký obsah polyfenolov (778 mg/1 l) a tie sú tiež prirodzeným ukazovateľom najvyššej kvality a vplyvu na zdravie. Je vhodný na každodenné použitie pre teplú aj studenú kuchyňu, pretože má vysoký dymový bod (210°C). Užijete ho pri grilovaní, do marinád, omáčok, dipov, šalátov, polievok , ale aj na restovanie alebo vyprážanie. Olej je aromatický a ľahko pikantný.

 

Upozornenie: Ak je vysoko kvalitný olivový olej vystavený chladu, má tendenciu vytvárať v sebe kvapôčky tuku, ktoré sú viditeľné voľným okom cez pohár. Pokiaľ olej pri vystavení chladu stužuje a získava mliečny alebo zakalený vzhľad, je to známka kvality toho, že sa vám do rúk dostal vysoko kvalitný olej.

Dostupnosť Do 5 pracovných dní
14 €    
Kód tovaru 2271
Značka Brainmax
Kategória Zdravé potraviny
 

Olej odrúdy Picual - najvyššie množstvo kyseliny olejovej

Olivový olej z olív Picual má najvyššie množstvo kyseliny olejovej zo všetkých odrôd (78-79% kyseliny olejovej) . Kyselina olejová patrí do skupiny omega 9 nenasýtených mastných kyselín a má celý rad pozitívnych prínosov na náš organizmus. Predovšetkým podporuje srdcovo-cievny systém , má silné antioxidačné vlastnosti, reguluje hladinu krvného cukru a je tiež dôležitá pre integritu bunkových membrán.

  • Nepostrádateľná surovina talianskych a gréckych pokrmov.
  • Základná surovina cestovín, risota alebo pesta.
  • Vhodný na prípravu ako studených, tak teplých pokrmov.
  • Vhodný na restovanie.
  • Vynikajúci do dresingov a marinád.

 

 

Najvyšší obsah polyfenolov - 77,8 mg / 100 ml

Pre olej z olív odrody Picual je typická jemne štipľavá chuť , čo je práca obsiahnutých polyfenolov. Polyfenoly sú zlúčeniny, presnejšie povedané druh antioxidantov, ktoré okrem toho, že pôsobia ako prírodný konzervant, ale aj iné prínosy pre naše zdravie . Práve množstvo polyfenolov sa odráža na chuti olivového oleja. Čím viac je olej štipľavý, tým viac polyfenolov obsahuje a tým má aj väčší vplyv na naše zdravie. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg/100 ml. Okrem obsahu polyfenolov je jeho vysoká kvalita tohto oleja cenená aj pre svoj obsah vitamínu E. Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym poškodením.

picual olivy velka

Dôležitá je čerstvosť olivového oleja

Množstvo polyfenolov obsiahnutých v olivovom oleji sa vyznačuje jeho pikantnou chuťou . Čím viac je pikantné, tým väčšie množstvo polyfenolov obsahuje olej . Polyfenoly sú pomerne nestabilné molekuly a preto je dôležité, aby bol olej vždy čerstvý. Dlhé skladovanie mu nesvedčí, rovnako ako vysoké teploty. Naše oleje odoberáme po menšom množstve, aby bol vždy čerstvý.

cerstvost olivovy olej

Lipidy a ich vplyv na kardiovaskulárny systém

Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi . Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi.

Cévy olivový olej

Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce

Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjemu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov , vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú riekové nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému. 

recka kuchyne

Kyslosť menej ako 0,15% - jeden z ukazovateľov kvality

Pre získanie čo najkvalitnejšieho oleja je dôležitý aj čas, ktorý je medzi zberom a samotným lisovaním olív . Časové rozmedzie je u tohto oleja menšie ako tri hodiny , aby sa zabránilo oxidácii . Nespochybniteľným znakom vynikajúcej kvality je nízka kyslosť . Extra panenský olivový olej Picual má jednu z najnižších úrovní kyslosti na trhu: vždy pod 0,15% a pri niektorých šaržiach dosahuje dokonca 0,08% kyslosti.

 kyselost olivovy olej final2

Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 20ºC , čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností . Na optimálne zachovanie všetkých jeho vlastností ho odporúčame skladovať mimo dosahu svetla a najlepšie na chladných miestach. Aj deálna teplota skladovania je 18ºC.

 olivovy olej extrakce pod 20 stu

BIO olivový olej a certifikáty organického pestovania

Ekologické poľnohospodárstvo je spôsob pestovania, ktorý nepoužíva chemické látky syntetického pôvodu, geneticky modifikované alebo deriváty. Okrem BIO európskej certifikácie má olej aj certifikáciu CAAE . Táto certifikácia zaručuje:

  • Rešpektovanie prírodných cyklov.
  • Zachovanie biodiverzity oblasti.
  • Produkcia bez použitia syntetických chemikálií alebo geneticky modifikovaných organizmov (GMO).

 

Ďalšia certifikácia

  • USDA (USA, súlad s NOP). Prvý španielsky olivový olej, ktorý získal certifikát USDA. Od roku 2003.
  • JAS (Japonský ekologický štandard). Od roku 2004.
  • Čínsky ekologický certifikát (GB 19630). Prvý španielsky olivový olej, ktorý tento certifikát získal. Od roku 2011.

 

certifikace olivovy olej

Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Picual*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strane.

Krajina pôvodu: Španielsko

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.

Hmotnosť: 500 ml

 

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota

3448 kJ/ 824 kcal

Tuky

91,6 g

- z toho nasýtené mastné kyseliny

13,7 g

- z toho polynasýtené tuky

9,2 g

- z toho mononenasýtené tuky

68,7 g

Sacharidy

0 g

- z toho cukry

0 g

Vláknina

0 g

Bielkoviny

0 g

Soľ

0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Bezpečnostná kontrola

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.