BEWIT Mladý jačmeň BIO RAW, prášok zo šťavy
Popis
PRÁŠOK ZO ŠŤAVY Z MLADÉHO JAČMEŇA
Pre vysoký obsah vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov, aminokyselín a mnohých ďalších vysoko prospešných látok je prášok zo šťavy z mladého jačmeňa úplne výnimočnou superpotravinou. Vďaka patentovanému procesu výroby zahŕňajúcemu tzv. juicing je vo vode plne rozpustný. BIO aj RAW kvalita je u neho garantovaná.
PRÁŠOK Z MLADÉHO JAČMENA vs. PRÁŠOK ZO ŠŤAVY Z MLADÉHO JAČMENA (DŽÚS)
Obe formy jačmeňa obsahujú rovnaké spektrum prospešných látok, avšak v inej koncentrácii. Pre vysoký obsah vlákniny je prášok v porovnaní s práškom zo šťavy z mladého jačmeňa menej koncentrovaným zdrojom týchto látok. Obsiahnutá vláknina prášok nielen “nariedi”, ale podieľa sa aj na jeho horšej rozpustnosti a svetlejšej farbe.
HISTÓRIA
Tajná zbraň gladiátorov
Zelený jačmeň je jednou z najstarších kultúrnych rastlín vôbec. Dochované písomnosti dokazujú, že aj keď je pôvodom z Ázie, veľmi obľúbeným sa stal aj na území dnešnej Európy. V starovekom Ríme bol dokonca jedným z najdôležitejších doplnkov podávaných gladiátorom na zlepšenie ich výkonu. [1,2]
PESTOVANIE A VÝROBA
Už po dvadsiatich dňoch
Jačmeň (Hordeum vulgare) – veľmi rýchlo rastúca rastlina, ktorej výhonky sú zberané už dvadsiaty deň od zasadenia semien. Teda v okamihu keď nasali maximálne množstvo výživných látok potrebných pre rast a život celej rastliny.
Tmavozelený džús
V prvej fáze výroby sú čerstvo zozbierané výhonky jačmeňa rozmixované s odmeraným množstvom vody. Rozpustné látky prechádzajú do fázy vodnej. Naopak vláknina a ďalšie nerozpustné zložky sú z média postupne odstraňované. Týmto spôsobom vzniknutý tmavo zelený džús je potom usušený na výslednú práškovú formu.
Teplota celého výrobného procesu je regulovaná tak, aby nepresiahla 41 °C. Obsah aktívnych enzýmov a ďalších výživných látok je týmto spôsobom maximálne ochránený.
ZLOŽENIE
Prášok plný živín
Vďaka ranej dobe zberu a šetrnému spôsobu spracovania je prášok zo šťavy z mladého jačmeňa bohatým zdrojom vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov a ďalších vysoko prospešných látok v ich čisto prírodnej podobe. [1,2]
Navyše je prirodzene bezlepkový - je preto vhodný aj pre osoby s neznášanlivosťou lepku a celiakov.
Zdravotné tvrdenia z tzv. ON HOLD zoznamu
Zelený jačmeň:
- Antioxidant
- Celkové tonikum vitamínov a minerálnych doplnkov z prírodného zdroja
ON HOLD zoznam – Ide o zoznam látok a ich vzťahu k zdraviu, ktoré boli zaslané úradu EFSA na posúdenie, avšak EFSA doteraz nevydal odborné stanovisko alebo EK doteraz nevydala rozhodnutie. Upozorňujeme, že tieto tvrdenia sú dočasné.
POUŽITIE
Do vody, rastlinného mlieka a iného studeného nápoja
Náš prášok zo šťavy z mladého jačmeňa má sýto zelenú farbu a charakteristickú, bylinú chuť. Rozpustiť ho môžete vo vode, rastlinnom mlieku či inom obľúbenom nápoji. Na zachovanie aktívnych enzýmov ho nemiešajte s horúcimi nápojmi.
Na zachovanie maximálnej výživovej hodnoty odporúčame rozmiešať prášok drevenou či porcelánovou lyžičkou, nie lyžičkou kokovou, tá môže zapríčiniť jeho oxidáciu.
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE
2 zarovnané kávové lyžičky (5 g) prášku denne rozmiešajte v pohári vody či iného studeného nápoja. Odporúčaná denná dávka prášku zo šťavy z mladého jačmeňa je 5 g.
Pre väčšiu využiteľnosť obsiahnutých látok užívajte jačmeň na lačno – pol hodiny pred alebo dve hodiny po jedle.
ODPORÚČANÉ SKLADOVANIE
Prirodzenou vlastnosťou prášku z mladého jačmeňa je, že veľmi ľahko viaže vlhkosť. Po celú dobu skladovania ho preto ponechajte v originálnom obale, ktorý po odobratí prášku vždy dôkladne uzavrite. Súčasťou balenia je aj pohlcovač vlhkosti.
KRAJINY PÔVODU:
U.S.A.
VARIANTY BALENIA:
- 250 g v sklenenej dóze
- 400 g v papierovom sáčku
ZDROJE
[1] VENUGOPAL, Shonima a Uma M. IYER, 2010. MANAGEMENT OF DIABETIC DYSLIPIDEMIA WITH SUBATMOSPHERIC DEHYDRATED BARLEY GRASS POWDER. International Journal of Green Pharmacy. 4(4), 1-6. [2] ZENG, Yawen et al., 2018. Preventívna a Therapeutická Úloha funkčných zložiek Barley Grass pre Chronic Diseases in Human Beings. Hindawi-oxidatívna medicína a cellular Longevity. 1–15.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.